CV De Draokebolle

                                                   opgericht 1 september 2007

In de zomer van 2007 ontstond uit een groepje vrienden de wens weg te gaan met carnaval. Het idee nam al snel vastere vormen aan en het enthousiasme groeide.  Aangezien dat de meeste van ons het liefst carnavals muziek wilden maken , werd de lat erg snel hoger gelegd. Ons enthousiasme werkte aanstekelijk. De club groeide snel , waardoor er het een en het ander geregeld moest worden. En daarom werd op 2 november 2007 officieel alles vast gelegd.

Een repetitie ruimte was snel gevonden en 28 november 2007 hadden we onze eerste repetitie bij Camping de Vondst in Cromvoirt.

Tijdens het kwekfestijn van 2007 hebben we ons voor het eerst aan Oeteldonk gepresenteerd en ze hebben geweten dat we er waren ! De kleuren van onze kiel zijn helder blauw met zwart en dat viel op. We vielen niet alleen op met onze kielen , ook onze mascotte sprong flink in het oog. Vanaf 2008 doen we ieder jaar mee ,  in 2012 en 2016 behaalden we een finale plaats.

Carnaval 2008 kwam met rasse schreden dichterbij en natuurlijk wilden we ons clubke aan alle Oeteldonkers laten zien. Een mooie gelegenheid zou natuurlijk de Grote Optocht zijn. Carnaval 2008 viel al vroeg in februari , dus we hadden maar weinig tijd om te bouwen. Maar dankzij de inzet van iedereen hadden we het toch voor elkaar gekregen : we lopen mee met de optocht. Daarna liepen we ieder jaar mee , met als beloning in 2014 de eerste plaats !

Niet alleen Carnaval dragen we een warm hart toe. Ook Sinterklaas is onze grote vriend. Aan dat mooie feest werken wij graag mee. Hieruit is voor de Draokebolle het 5 december gebeuren uitgegroeid tot een serieuze zaak , waaraan jaarlijks een gedegen voorbereiding vooraf gaat. Optredens voor groepen van 300 kinderen zijn inmiddels normaal.

In december 2016 hebben we onze 1e blaasavond georganiseerd , ’t Draoke festival , in cafe de Lachende Vis te Empel. Tijdens deze avond wordt de Gouwe Ster uitgereikt. Dit is een onderscheiding voor aanstormend Oeteldonks Talent. Deze avond was voor alle deelnemers en voor ons zo geslaagd dat we dit jaar weer een vervolg gaan geven.

CV de Draokebolle is met regelmaat te vinden in ons Mooie Oeteldonk , waaraan wij ons hartje verpand hebben. Dus ik kan alleen maar zeggen : tot ziens in ons mooie Oeteldonk !

Groetjes Hans de Kok

Voorzitter CV de Draokebolle

HET ONTSTAAN VAN ONZE VERENIGING